Zoeken

Afrika Cup 2024: Algerijnse international ziet Marokko als favoriet

14 januari 2024 - 09:00 - Sport

©

Mohamed Amoura, Algerijnse international, heeft zijn visie gedeeld over de favorieten voor de Afrika Cup die zaterdag van start is gegaan in Ivoorkust.

In een interview met Sofoot oordeelde Amoura dat Algerije niet tot de voornaamste kanshebbers voor de titel behoort. Hij beschouwt dergelijke beweringen zelfs als een "leugen".

Lees ook: Afrika Cup 2024: ex-Algerijnse speler noemt Marokko als favoriet

"We hebben een team dat zich vernieuwt, met nieuwe spelers die geleidelijk integreren", legde hij uit, wijzend op de overgangsfase waar het Algerijnse team momenteel in zit. "Zeggen dat we de favorieten zijn, zou een leugen zijn. We hebben een team in een periode van vernieuwing, met nieuwe spelers die langzaam in de groep worden opgenomen. Maar uiteraard zijn er verwachtingen vanwege onze status. En we hebben geleerd van de laatste Afrika Cup, zowel wat betreft de fysieke als de mentale voorbereiding. We komen met honger," zei hij.

Lees ook: Marokko topfavoriet op Afrika Cup volgens Algerijnse bondscoach Djamel Belmadi

Volgens de Algerijnse speler zijn Marokko, Egypte, Senegal en Ivoorkust de vier teams met de meeste kans om de halve finales van het toernooi te bereiken. Het Marokkaans elftal begint het toernooi in Groep F met een wedstrijd tegen Tanzania op 17 januari, gevolgd door duels tegen de Democratische Republiek Congo op 21 januari en Zambia op 24 januari.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team