Zoeken

Marokko bij top-bestemmingen reizigers uit Midden-Oosten

3 mei 2023 - 16:00 - Economie

©

Wego-gebruikers zoeken elk kwartaal naar tientallen miljoenen reizen. Het bedrijf heeft deze vlucht- en hotelgegevens geanalyseerd om een ranglijst samen te stellen. Die ranking plaatst Marokko bij de 50 bestemmingen voor reizigers uit de MENA-regio in 2023.

Marokko neemt de 11ᵉ plek in de top de 50 van belangrijkste wereldwijde bestemmingen in het eerste kwartaal van 2023, voor reizigers uit het Midden-Oosten. De ranglijst werd samengesteld door Wego, de grootste online reismarktplaats en de nummer 1 reisapp voor het boeken en zoeken van vluchten in het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA). Het koninkrijk ligt ver voor op Algerije, dat gerangschikt staat op plaats 42.

Lees ook: Marokko 3e beste bestemming in Arabische wereld

Egypte behoudt zijn toppositie als nummer 1 bestemming voor internationale reizigers in de MENA regio in het eerste kwartaal van 2023. Als jaarlijkse leider sinds 2014 wordt het gevolgd door Saoedi-Arabië, India en de Verenigde Arabische Emiraten. Koeweit vervolledigt de top vijf. Turkije zakt één plaats naar de zesde plaats. Pakistan, Jordanië, Thailand en Qatar volgen. Oman staat op de 12e plaats, voor het Verenigd Koninkrijk, Indonesië en de Verenigde Staten. Ethiopië en Kenia vervolledigen de top 50.

Lees ook: Rabat nieuwe hotspot van 2023 volgens Time Magazine

"We zijn blij om ons rapport over de MENA-bestemmingen voor dit kwartaal te kunnen delen. Uit onze gegevens blijkt dat Egypte de topbestemming bij uitstek blijft voor MENA-reizigers om wat het land te bieden heeft aan geschiedenis, cultuur en avontuur voor elk type reiziger. We zien ook dat het Verenigd Koninkrijk de beste Europese bestemming buiten het Midden-Oosten blijft," aldus Mamoun Hmedan, commercieel directeur voor de MENA-regio en India bij Wego.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team