Zoeken

Marokko op plaats 79 in financiële geheimhouding index

28 september 2022 - 21:00 - Economie

©

Marokko staat op de 79ᵉ plaats in de Financial Secrecy Index 2022, samengesteld door de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde NGO Tax Justice Network.

De Financial Secrecy Index rangschikt jurisdicties volgens de intensiteit waarmee een land personen toestaat geld uit de hele wereld te verbergen en wit te wassen. Hoe hoger het land op de ranglijst staat, des te groter de invloed van het land op de financiële ondoorzichtigheid en de offshore financiële activiteiten.

Lees ook: Fiscus Marokko vindt nieuwe methode om slechte belastingbetalers op te sporen

Het gaat dus met name over de mogelijkheden om vermogens aan het zicht van de fiscus te onttrekken door middel van geheime regelingen, waaronder anonieme eigendom van onroerend goed, bedrijven en andere bankgeheimen.

Lees ook: Marokko: fiscus doet onderzoek naar minnaressen hoge ambtenaren

Wereldwijd staan de Verenigde Staten bovenaan de financiële geheimhouding index van 2022. Daarna volgen Zwitserland, Luxemburg, de Verenigde Arabische Emiraten en de Britse Maagdeneilanden. In het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA) neemt Qatar (20e) de toppositie in. Het wordt gevolgd door Saoedi-Arabië (25e), Algerije (34e), Koeweit (35e), Oman (47e), Egypte (56e), Marokko (79e) en Tunesië (102e).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team