Zoeken

Marokko wil toeristen uit Midden-Oosten en Azië verleiden

5 mei 2023 - 09:00 - Economie

©

Het Nationaal Marokkaans Verkeersbureau (ONMT) werkt aan een betere positionering van Marokko in het wereldtoerisme. De volgende stap in dat proces is het verleiden van strategische markten zoals Australië, Japan, Zuid-Korea en India.

In de marge van de Arabian Travel Market (ATM) ondertekenden het Nationaal Marokkaans Verkeersbureau (ONMT) en de luchtvaartmaatschappij Emirates op 1 mei in Dubai een strategisch partnerschap. Aan de hand van deze overeenkomst moet de bezoekersstroom naar Marokko gestimuleerd worden met toeristen uit Australië, Japan, Zuid-Korea en India, meldt ALM.

Lees ook: Marokko bij top-bestemmingen reizigers uit Midden-Oosten

Marokko moet ook aantrekkelijker worden gemaakt op de verschillende doelmarkten en er moeten nieuwe markten worden aangeboord via het netwerk van luchtvaartmaatschappij Emirates. Het ONMT wil de commerciële kracht van de luchtvaartmaatschappij, die leider is op deze markten, als hefboom gebruiken voor de promotie van de bestemming Marokko in het Midden-Oosten en Azië.

"Het ondertekende memorandum van overeenstemming maakt de weg vrij voor meer samenwerking om de ontwikkeling van het toerisme in Marokko te ondersteunen. Om aan deze groeiende vraag te voldoen, hebben we onlangs onze lijnvluchten met de Airbus A380, over ons hele netwerk naar Marokko, opnieuw ingevoerd. Emirates wil Marokko helpen om zijn doelstelling van 17,5 miljoen toeristen tegen 2026 te bereiken", aldus Badr Abbas, vicevoorzitter voor de commerciële operaties van Emirates voor Afrika.

Lees ook: Marokko moet zich aanpassen aan nieuwe eisen toeristen

"De overeenkomst maakt deel uit van ons actieplan 2023-2026 "Light in action", waarvan de ontwikkeling van de luchtvaart een van de belangrijkste pijlers is. Dit partnerschap zal bijdragen tot de verwezenlijking van onze doelstellingen om de invloed van Marokko als bestemming te verspreiden en de toeristenstromen uit het Midden-Oosten en het Aziatische continent te vergroten, alsook nieuwe doelmarkten zoals Australië, Japan, Zuid-Korea of India te betreden door te profiteren van het netwerk van Emirates en zijn expertise", zegt algemeen directeur Adel El Fakir van het ONMT.

Bladna.nl