Zoeken

Marokko verwacht miljoen toeristen voor WK-2030

9 oktober 2023 - 12:00 - Marokko

©

Marokkaanse toerisme-experts zijn verheugd nu de FIFA heeft aangekondigd dat het WK 2030 zal worden georganiseerd door Marokko, Spanje en Portugal. Ze verwachten een flinke impuls voor de sector.

De FIFA heeft vorige week onthuld dat het Wereldkampioenschap voetbal 2030 plaats zal vinden in zes landen, verspreid over drie continenten: Europa, Afrika en Zuid-Amerika. Marokko, Spanje en Portugal zijn de drie Europese en Afrikaanse gastlanden en zullen elk ongeveer dertig wedstrijden organiseren. "Aangezien elk van deze 30 wedstrijden wordt gespeeld in stadions met een capaciteit van 60.000 toeschouwers, waarvan 50% internationale bezoekers, verwacht Marokko ten minste 900.000 buitenlandse toeristen te ontvangen", zegt een verantwoordelijke van de Nationale Toerisme Confederatie in een interview met Médias24. Hij schat dat ongeveer een miljoen bezoekers zullen reizen op basis van de prestaties van hun favoriete team.

Lees ook: Dit gaat het WK-2030 aan Marokko kosten

Historisch gezien verbleven supporters gemiddeld vier nachten tijdens voorgaande wereldkampioenschappen. Als gevolg hiervan kan de hotelindustrie 4 miljoen overnachtingen verwachten. Als elke overnachting wordt gefactureerd tegen 1000 dollar, zouden de inkomsten kunnen oplopen tot 4 miljard dollar. Samen met andere uitgaven zoals vliegreizen, voedsel en autohuur, zou het WK 2030 een totale toeristische omzet van maar liefst 8 miljard dollar kunnen genereren.

Lees ook: WK-2030: waarzegger geeft voorspellingen voor Marokko

Experts adviseren Marokko echter om niet dezelfde fout te maken als Zuid-Afrika in 2010, waar enorme investeringen in nieuwe stadions niet zijn terugverdiend en sommige er nu verlaten of vervallen bij liggen. Ze raden Marokko aan om alleen te investeren in sportfaciliteiten die in de toekomst rendabel kunnen zijn. "Als alle benodigde infrastructuur wordt voltooid, zal het doel van 16 miljoen bezoekers, vastgesteld lang voordat de FIFA de gezamenlijke kandidatuur van Marokko, Spanje en Portugal bevestigde, zeker ruimschoots worden overtroffen", concludeert de verantwoordelijke.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team