Zoeken

HSL: verkiest Marokko Spanje boven Frankrijk?

28 oktober 2023 - 09:00 - Marokko

©

Marokko wil vóór het wereldkampioenschap van 2030 een uitgebreid hogesnelheidsnet opzetten en rekent op de samenwerking met Spanje om dit doel te bereiken.

"Spanje en Marokko zullen de treinen bouwen die we zullen gebruiken tijdens het wereldkampioenschap. Ja, er komt een aanbesteding, maar ik ben ervan overtuigd dat mijn land verstandig zal handelen en het met de Spanjaarden zal doen, niet met de Japanners," zei Houda Benghazi, algemeen directeur van het Instituut voor het Familiebedrijf van Marokko, tijdens het 26e Nationale Congres van het Familiebedrijf.

Lees ook: Tunnel Marokko-Spanje voltooid vóór WK 2030?

De ontwikkeling van de Marokkaanse HSL trekt ook de aandacht van Frankrijk, dat zeven jaar geleden al de eerste hogesnelheidslijn in Marokko had aangelegd, meldt Huffpost. Het koninkrijk is van plan om tot 2040 ongeveer 35 miljard euro te investeren in de aanleg van 1100 kilometer aan HSL-spoor. Ook wordt verwacht dat de realisatie van de tunnel onder de Straat van Gibraltar, die Spanje en Marokko zal verbinden, en meer bepaald Casablanca en Madrid, tegen 2030 voltooid zal zijn.

Lees ook: HSL Marokko: Spanje wil deel van de taart

Marokko wil zijn infrastructuur verbeteren vóór het WK 2030, dat het samen met Spanje en Portugal organiseert, en moedigt Spaanse bedrijven aan om deel te nemen aan de daarvoor uitgeschreven aanbestedingen. In het kader van hun vervoersovereenkomst kunnen Marokko en Spanje samenwerken aan de ontwikkeling van spoorinfrastructuur, exploitatie en verkeer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team