Zoeken

Marokko behoudt titel African Nations Championship

9 februari 2021 - 14:00 - Sport

©

Marokko heeft voor de tweede keer op rij het African Nations Championship (CHAN) gewonnen. Aan het kampioenschap mogen alleen spelers meedoen die in Afrikaanse competities spelen. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat een land zijn titel heeft geprolongeerd. Het Marokkaanse team is hierin geslaagd door in de finale met 2-0 van Mali te winnen.

De finale van het CHAN 2020 werd gespeeld in het Ahmadou-Ahidjo stadion in Yaoundé. In de 69e minuut kwamen de Atlas Leeuwen op voorsprong. Soufiane Bouftini kopte een hoekschop vanaf rechts feilloos binnen.

Het Malinese team zette aan om de score weer gelijk te trekken maar liet zich nog een keer verrassen door de Marokkanen. In de 79e minuut verdubbelde Ayoub El Kaabi de voorsprong van de Atlas Leeuwen door andermaal een hoekschop om te zetten in een doelpunt. De Marokkaanse international tikte de bal van dichtbij binnen en zag samen met zijn ploeggenoten dat de voorsprong niet meer in gevaar kwam.

Marokko heeft voor de tweede keer op rij het African Nations Championship gewonnen door 5 keer te winnen en 1 keer gelijk te spelen met 15 gescoorde doelpunten en slechts 3 tegendoelpunten.

Koning Mohammed VI heeft bondscoach Houcine Ammouta telefonisch gefeliciteerd met het winnen van het kampioenschap. Hij sprak zijn trots uit over de geweldige prestatie voor de Marokkaanse sport.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team