Zoeken

Marokko gekwalificeerd voor Afrika Cup 2022

27 maart 2021 - 13:40 - Sport

©

Marokko heeft zich vrijdagavond gekwalificeerd voor de Afrika Cup 2022 die van 15 januari tot 28 februari volgend jaar in Kameroen zal plaatsvinden. De Atlas Leeuwen plaatsten zich door gelijk te spelen tegen Mauritanië (0-0).

Het Marokkaans elftal dankt zijn kwalificatie ook aan het gelijkspel van Burundi en Centraal-Afrika (2-2). De vier landen zitten in groep E. Marokko voert de groep aan met 10 punten. Mauritanië (5 punten), Burundi (5 punten) en Centraal-Afrika (4 punten) strijden nu voor de tweede plaats in de poule.

De volgende wedstrijd van de Atlas Leeuwen voor de kwalificatiereeks staat op dinsdag 30 maart gepland tegen Burundi. De wedstrijd wordt in Marokko gespeeld.

Marokko behoort nu tot de vijftien landen die reeds hun ticket hebben behaald voor de Afrika Cup 2022. Naast Marokko zijn ook gastland Kameroen, Senegal, Algerije, Mali, Tunesië, Burkina Faso, Guinee, Comoren, Gabon, Gambia, Egypte, Ghana, Equatoriaal-Guinea en Zimbabwe gekwalificeerd. Negen andere landen zullen vóór 1 april hun ticket behalen voor het Afrikaans kampioenschap.

Marokko heeft slechts één keer de Afrika Cup of Nations gewonnen. Dat was in 1976 in Ethiopië.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team