Zoeken

Kickbokser Ilias Ennahachi verdedigt titel in Singapore

26 februari 2021 - 11:20 - Sport

©

De Marokkaans-Nederlandse vlieggewicht kampioen, Ilias Ennahachi, zal zijn titel voor de tweede keer verdedigen tegen de rijzende ster Superlek Kiatmoo9. Beide mannen hebben de laatste tijd veel succes gehad, maar slechts één van hen kan vrijdag met de gordel vertrekken.

Ennahachi komt deze ontmoeting binnen als ONE Championship vlieggewicht kampioen. De 24-jarige won de titel in 2019 toen hij Petchdam Petchyindeeacademy in de derde ronde knock-out sloeg. Hij overklaste de Thaise vechter met een combinatie van trappen laag naar het been en dan snel hoog naar het hoofd. Hij wisselde ook regelmatig van houding en maakte gebruik van veel beweging om Petchdam te verwarren. Ennahachi’s gestage spervuur had Petchdam overweldigd in de derde ronde.

Nu waagt de geduchte Thai Superlek Kiatmoo9 een poging, maar Ennahachi is er zeker van dat hij de titel zal houden. "Ik denk dat mijn stijl een beetje als een karatevechter is. Ik hou van veel bewegen, maar ik kan ook vooruit vechten", zegt hij in het AD. "Ik kan boksen, ik hoef niet alleen met trappen mijn tegenstander te verslaan. Dat is waar de Thaise vechters bekend om staan, het langzaam slopen van hun tegenstander door de benen te bewerken".

Ennahachi zegt dat de Nederlandse manier van kickboksen een meerwaarde zal opleveren. Die staat bekend om de combinatie van goed uitgedachte stoten en trappen. Daarnaast is het volgens hem ook belangrijk om een tegenstander te kunnen lezen. "Ik denk dat het verschil is dat ik met mijn hoofd vecht. Ik denk veel in mijn gevechten", zegt Ennahachi. "Ik heb hier drie keer per dag hard voor getraind, en ik zie mezelf teruggaan naar mijn land, mijn familie en mijn team met de titel", zegt Ennahachi overtuigd van zijn overwinning.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team