Zoeken

Marokko: terreurcel ontmanteld, vier arrestaties

15 mei 2024 - 14:00 - Marokko

©

Het Centraal Bureau voor Gerechtelijke Onderzoeken (BCIJ), belast met de strijd tegen terrorisme in Marokko, heeft dinsdag een terreurcel opgerold die actief was in de steden Tiznit en Sidi Slimane. In totaal werden vier personen gearresteerd.

Tijdens een gerichte operatie van de veiligheidsdiensten op dinsdag werd de terroristische organisatie, gelinkt aan Daesh, ontmanteld, aldus het BCIJ in een persbericht. Vier personen, tussen de 22 en 44 jaar oud, werden gearresteerd en in hechtenis genomen.

Lees ook: Einde klopjacht: voormalig Daesh-lid uitgeleverd aan Marokko

Bij huiszoekingen in de woningen van de verdachten werden een kogelwerende vest, een helm, een richtvizier en een masker, evenals documenten en digitale dragers met terroristische propaganda in beslag genomen. Al deze documenten zullen grondig worden geanalyseerd.

Lees ook: Tachtigjarige ex-jihadist vraagt gratie aan Koning Mohammed VI

Volgens de eerste bevindingen van het onderzoek onder leiding van de procureur-generaal belast met terrorismezaken, waren de verdachten van plan terroristische aanslagen in het koninkrijk te plegen. Het onderzoek wordt voortgezet om andere mogelijke leden van de terreurcel te identificeren en onschadelijk te maken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team