Zoeken

Spanje en Marokko verijdelen terroristische aanslag

6 oktober 2022 - 23:00 - Marokko

©

Een in Nador en Melilla actieve terroristische cel is ontmanteld in een gezamenlijke veiligheidsoperatie van het Centraal Bureau voor Gerechtelijk Onderzoek (BCIJ) en het Algemeen Commissariaat voor de Inlichtingen van de Spaanse Nationale Politie. De cel wordt ervan verdacht banden met Daesh.

Tijdens de operatie werden twee personen gearresteerd in Nador en negen in Melilla, aldus de BCIJ in een persbericht. Bij huiszoekingen in beide steden werd IT-materiaal in de vorm van mobiele telefoons, simkaarten, een computer en digitale media in beslag genomen. Deze operatie toont de vastberadenheid van Marokko en Spanje om terrorisme en extremisme te bestrijden, aldus het persbericht.

Lees ook: Terreurverdachte net voor aanslag gearresteerd in Tetouan

De leden van de terroristische cel waren volgens voorlopige informatie van plan jongeren te rekruteren voor terroristische organisaties, door het verspreiden van toespraken en digitale inhoud via computersystemen of directe communicatie. De huiszoekingen en onderzoeken hebben uitgewezen dat deze terroristische cel nauw verbonden is met de terreurcel die in december 2019 werd ontmanteld in een buitenwijk van Madrid en in de stad Nador.

Lees ook: Aanslagen in Marokko voorkomen dankzij de Verenigde Staten

Met het oog op het lopende onderzoek zijn de twee in Nador gearresteerde leden van de terreurcel, 34 en 39 jaar oud, door de politie in voorlopige hechtenis genomen. Voor de in Melilla gearresteerde verdachten geldt hetzelfde. In beide landen zetten de autoriteiten hun onderzoek voort om alle betrokkenen bij de activiteiten van deze terroristische cel onschadelijk te maken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team