Zoeken

Marokkaanse inlichtingendienst helpt Spanje bij oprollen terreurcel

7 juli 2024 - 08:00 - Wereld

©

De Spaanse Guardia Civil heeft vrijdag bekendgemaakt dat ze in samenwerking met de Marokkaanse inlichtingendienst DGST een terreurcel van Daesh hebben opgerold. In totaal zijn negen verdachten gearresteerd.

"Deze operatie, uitgevoerd in nauwe samenwerking tussen de inlichtingendienst van de Guardia Civil en de DGST, heeft het mogelijk gemaakt een groep jongeren te identificeren en onschadelijk te maken die waren geïndoctrineerd met de meest gewelddadige extremistische ideologie van Daesh", aldus de Guardia Civil in een verklaring.

Lees ook: Marokkaanse en Spaanse inlichtingendiensten: bondgenoten en vijanden

Acht vermeende leden van de cel werden dinsdag gearresteerd in Melilla, Madrid en Málaga. Een dag eerder werd in Cornellà (Barcelona) een andere verdachte opgepakt die gespecialiseerd was in het maken en verspreiden van terroristische propaganda. De Guardia Civil prees de goede samenwerking en "constante steun" van de DGST, die "het onderzoek heeft doen vorderen".

Lees ook: Marokko en Israël bespreken inlichtingen-samenwerking

"Dit bevestigt het belang van internationale samenwerking tussen anti-terreurorganisaties om deze dreiging het hoofd te bieden en de grote uitdaging aan te gaan die het voorkomen van terroristische daden met zich meebrengt", aldus de verklaring. Bij huiszoekingen werd een grote hoeveelheid propagandamateriaal in beslag genomen. Vijf van de verdachten zijn in voorlopige hechtenis genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team