Zoeken

Terrorismebestrijding: Marokko beter geklasseerd dan VS, Frankrijk en Italië

10 maart 2022 - 19:10 - Marokko

©

Marokko is volgens de laatste "Global terrorism index 2022" één van de veiligste landen ter wereld. De ranking wordt opgesteld door het in Australië gevestigde Institute for Economics and Peace. Het koninkrijk staat wereldwijd op plaats 76.

Marokko behoort tot de landen waar het risico op terrorisme zeer laag is, meldt het dagblad Al Ahdath Al Maghribia, verwijzend naar de laatste "Global terrorism index 2022". Het koninkrijk bezet de 76ᵉ plaats met een totaal van 1156 punten.

Lees ook: Marokko-Spanje: samenwerking terrorismebestrijding overleeft crisis

Marokko wordt in het rapport geprezen voor de strategieën en het beleid dat door de autoriteiten wordt uitgestippeld in de strijd tegen terrorisme en voor de acties die ondernomen worden om terroristische dreigingen tegen te gaan. "De bloedige aanslagen van 2003 in Casablanca hebben een aanzienlijke impact gehad op het land en hebben de regering ertoe aangezet om terroristische dreiging serieuzer te nemen. Die werd tot op dat moment beschouwd als een verafgelegen fenomeen, dat beperkt bleef tot het geografische gebied van het Midden-Oosten," schrijft de Australische denktank.

Lees ook: Baas BCIJ: "Slechte samenwerking met Algerije dient terrorisme in de regio"

Naast Marokko staan nog drie andere Arabische landen bovenaan de lijst van veilige landen op vlak van terrorisme. Het betreft Koeweit, de Verenigde Arabische Emiraten en Qatar. Bovenaan de ranglijst staat Afghanistan, gevolgd door Irak en Somalië, met een zeer hoog terrorismerisico.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team