Zoeken

Mohammed VI roept op tot strijd tegen speculanten

1 augustus 2022 - 15:40 - Marokko

©

In zijn toespraak tot de Marokkanen ter gelegenheid van het Troonfeest, heeft Koning Mohammed VI opgeroepen tot een doeltreffende bestrijding van speculatie en prijsmanipulatie.

De monarch staat sceptisch tegenover de neiging van bepaalde verkopers om de prijzen te manipuleren en aan speculatie te doen. De rest van de bevolking lijdt onder deze dure en moeilijke economische periode. "Deze praktijken moeten worden bestreden," verklaarde de Koning.

Lees ook: In deze steden van Marokko zijn de prijzen gestegen

Mohammed VI gebruikte de ceremonie om eraan te herinneren dat alle Marokkanen een rol te spelen hebben. De Staat en sommige deskundigen uit de openbare en de particuliere sector spannen zich in om de nationale economie in deze onzekere tijden overeind te houden. Er wordt echter geen rekening gehouden met de stijgende prijzen van basislevensmiddelen. Dit is een situatie die alle landen in de wereld treft.

"Wij hebben de regering ook gevraagd aanzienlijke bedragen uit te trekken voor de subsidiëring van bepaalde basisvoedingsmiddelen en voor de bevoorrading van de markten met deze producten", aldus de vorst, die van mening is dat "dit zeer weinig is in vergelijking met wat de Marokkanen werkelijk verdienen".

Lees ook: Marokkaanse regering legt besluit over brandstofsubsidie uit

Om "meer investeerders aan te trekken, de uitvoer te stimuleren en de nationale productie te bevorderen", droeg de Koning de regering, de politici en de economische actoren op om "buitenlandse investeringen die in deze internationale economische situatie voor ons land kiezen, meer te faciliteren door alle obstakels waarop zij kunnen stuiten, weg te nemen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team