Zoeken

Marokko stopt met repatriëring gestrande onderdanen

17 december 2021 - 11:20 - Marokko

©

Na het opduiken van het eerste geval van omikron in Marokko hebben de Marokkaanse autoriteiten aangekondigd dat vanaf 23 december de speciale vluchten voor de repatriëring van in het buitenland gestrande Marokkanen worden opgeschort.

Volgens het interministerieel comité van toezicht op Covid-19 was dit besluit noodzakelijk om te reageren op de "snelle verspreiding van de omikronvariant in de wereld en de verontrustende ontwikkeling ervan in de Europese buurlanden van Marokko".

Lees ook: In het buitenland gestrande Marokkanen mogen naar Marokko terugkeren

Daarom zullen vanaf 23 december geen vluchten naar Marokko meer worden toegelaten, ook niet de speciale vluchten die voor in het buitenland gestrande Marokkanen worden georganiseerd.

"De Marokkaanse autoriteiten raden degenen die door deze maatregel worden getroffen en die naar het koninkrijk wensen terug te keren met klem aan de nodige regelingen voor hun terugkeer te treffen vóór deze datum," luidt de verklaring van de Commissie.

Lees ook: Benarde situatie voor in buitenland gestrande Marokkanen

"De Marokkaanse autoriteiten zullen de bescherming van de fysieke integriteit en de gezondheid van de Marokkanen boven alle andere overwegingen blijven plaatsen," aldus de verklaring.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team