Zoeken

Wereld-Marokkanen zonder Marokkaans paspoort niet gerepatrieerd

15 januari 2022 - 17:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De Marokkaanse overheid heeft besloten dat Marokkaanse expats zonder Marokkaans paspoort niet worden gerepatrieerd. Zij zullen niet betrokken worden bij eventuele repatriëringsoperatie die de Marokkaanse regering van plan is op te zetten.

Dit is slecht nieuws voor een grote groep mensen die in het buitenland gestrand zijn. Deze groept hoopte op een eventuele repatriëring vóór 31 januari, maar vernam kortgeleden dat de Marokkaanse overheid een beslissing heeft genomen die niet in hun voordeel werkt.

Lees ook: Wanhoop bij gestrande Marokkanen in het buitenland

Onderdanen van Marokkaanse afkomst die geen Marokkaans paspoort hebben, ook al wonen zij in Marokko, kunnen zich niet laten inschrijven op de lijsten van personen die recht hebben op repatriëring, die door consulaten in het buitenland zijn opgesteld, meldt L’Économiste.

Lees ook: Bijna 6000 in het buitenland gestrande Marokkanen gerepatrieerd

De repatriëring van in het buitenland gestrande Marokkanen, die enkele dagen geleden door de Marokkaanse regering was aangekondigd, blijft voorlopig onzeker. De Marokkaanse overheid heeft op 24 december besloten de opschorting van alle passagiersvluchten van en naar Marokko tot 31 januari 2022 te verlengen wegens de snelle verspreiding van de omikronvariant.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team