Zoeken

Marokko heeft sterkste luchtmacht in Noord-Afrika

29 juni 2014 - 15:36 - Marokko

©

Marokko heeft de grootste en beste luchtmacht in Noord-Afrika. Dat schrijft Air Forces Monthly. Marokko dankt dit volgens het tijdschrift aan zijn militaire strategie en de vele wapenaankopen om het leger voortdurend te moderniseren.

Het verslag van Air Forces Monthly brengt voor de rest weinig nieuws en somt enkel wapenaankopen van Marokko in de afgelopen jaren op, met inbegrip van de aanschaf van F16 straaljagers bij Lockheed Martin.

Deze ultramoderne en over uitgeruste toestellen bezorgen een mooi plaatsje aan Marokko in de zeer selecte club van landen die over deze straaljagers beschikken.

Marokko heeft ook onder meer de modernisering van zijn 27 Mirage F1 toestellen aan het consortium Thales-Sagem toevertrouwd. De toestellen worden voor 500 miljoen dollar aangepast om te voldoen aan de normen van de Mirage 2000.

De twintig F5 vliegtuigen van het Marokkaans leger hebben onlangs ook een volledige make-over gekregen en zijn nu uitgerust met de nieuwste apparatuur, waaronder radars en wapensystemen.

Het tijdschrift noemt de modernisering van de Royal Armed Forces een gigantisch project waardoor de Marokkaanse luchtmacht nu onbetwistbaar sterker is dan die van Algerije, ondanks dat het buurland over veel meer apparatuur beschikt.

Een rapport van de Universiteit van Tel Aviv in Israël, toonde in 2012 aan dat Marokko de eerste militaire macht in Noord-Afrika aan het worden was. Het rapport besteedde onder meer aandacht aan de wapenwedloop tussen Marokko en Algerije.

Volgens een andere ranking, ditmaal opgesteld door Global Firepower, is het Marokkaanse leger de zevende militaire macht in Afrika.

Bladna.nl