Zoeken

Marokko veroordeelt militaire misdaden Israël in Gaza

10 juli 2014 - 22:44 - Marokko

©

Marokko heeft woensdag de Israëlische militaire escalatie tegen Gaza en de herhaalde aanvallen tegen het Palestijns volk sterk veroordeeld in een verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

In het bericht worden de "ongerechtvaardigde en onaanvaardbare" handelingen van Israël sterk aan de kaak gesteld. Marokko waarschuwt voor de ernstige gevolgen voor het vredesproces.

Marokko roept de internationale gemeenschap op haar volle verantwoordelijkheid te nemen en snel actie te ondernemen om een einde te maken aan de aanvallen van Israël en het Palestijns volk te beschermen.

Ook oordeelt Marokko dat Israël verantwoordelijk moeten worden gesteld voor deze daad van agressie en zich aan het internationaal recht en de internationale verdragen moet houden.

Protective Edge

Sinds het begin van het militaire offensief ’Protective Edge’ op maandag om middernacht, heeft de Israëlische luchtmacht honderden luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook. Deze militaire misdaad zorgde volgens Palestijnse artsen reeds voor 50 doden, waaronder 45 burgers en 12 kinderen, en honderden gewonden.

De luchtaanvallen zijn officieel gericht tegen Hamas, na het afvuren van raketten op Jeruzalem en Tel Aviv. Het geweld laaide op na de moorden op de Palestijnse tiener Mohammed Abu Khudair en drie Israëlische tieners.

Israëlische minister Yaalon van Defensie liet weten dat het offensief lang zou duren en dat Israël mogelijk een grondoffensief zal inzetten.

Enkel in de nacht van dinsdag op woensdag werden 160 "doelen" gebombardeerd in de Gazastrook. De meeste slachtoffers van deze aanvallen zijn burgers en niet "terroristen van allerlei rangen" zoals Israël aan de wereld wil laten geloven. Aan Israëlische kant vielen er geen slachtoffers.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team