Zoeken

Spanje verwacht dat Marokko grenzen met Sebta en Melilla heropent

23 maart 2022 - 11:00 - Marokko

©

Na de hervatting van de betrekkingen tussen Spanje en Marokko verwacht Madrid dat Rabat zijn grenzen met Sebta en Melilla spoedig zal heropenen. Die grenzen zijn al bijna twee jaar gesloten vanwege de Covid-19-pandemie.

Om de verspreiding van het coronavirus op zijn grondgebied tegen te gaan, sloot Marokko op 13 maart 2020 eenzijdig zijn grenzen met Spanje. Later nam de Spaanse overheid om dezelfde reden hetzelfde besluit.

Lees ook: Algeciras verwacht spoedige hervatting zeeverbinding met Marokko

De grenzen zijn nu al twee jaar gesloten. De heropening ervan is een van de punten die op de agenda zullen staan van het komende bezoek van de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken José Manuel Albares aan Marokko. Verschillende bronnen melden dat Madrid hoopt dat de heropening van de grensovergangen een heropleving van de activiteiten in Sebta en Melilla mogelijk zal maken.

Lees ook: Marokkanen demonstreren in Spanje voor opening zeegrenzen

Andere onderwerpen die de Spaanse minister tijdens zijn bezoek aan Rabat zal bespreken met zijn Marokkaanse ambtgenoot Nasser Bourita en andere Marokkaanse verantwoordelijken zijn de voorbereiding van het bezoek van de Spaanse regeringsleider Pedro Sánchez aan Marokko, de bevordering van het toerisme in Sebta en Melilla met de mogelijkheid voor Marokkaanse burgers om daarheen te reizen en de voorbereiding van een ontmoeting op hoog niveau tussen Marokko en Spanje, die verschillende malen is uitgesteld vanwege de gezondheidscrisis en de diplomatieke kloof.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team