Zoeken

Grens tussen Sebta en Marokko blijft gesloten

19 oktober 2021 - 16:30 - Gemeenschap

©

Salvadora Mateos, de regeringsafgevaardigde in Sebta, verzekerde maandag dat "de grens voorlopig gesloten zal blijven". Daarnaast zullen de voorwaarden om de grens over te steken bij de heropening ervan worden verscherpt, om de toegang tot de autonome stad beter te controleren.

Salvadora Mateos legde uit dat de grens van Sebta voorlopig niet wordt opengesteld en kondigde aan dat er wordt gewerkt aan de modernisering van de infrastructuur, zodat de doorstroming soepeler verloopt van zodra het weer open is. "Wij willen dat de grens volledig wordt gerenoveerd voordat hij weer opengaat", zei ze. Mateos kon nog geen datum geven voor de heropening, omdat "er nog geen akkoord met Marokko is bereikt".

Lees ook: Spanje houdt grenzen Sebta en Melilla dicht

De werkzaamheden aan de grens zijn nodig om de in- en uitreis te controleren, legde de regeringsvertegenwoordiger uit, waarbij ze benadrukte dat het de bedoeling is om de grens, die al meer dan anderhalf jaar gesloten is als gevolg van de gezondheidscrisis, volledig aan te passen.

Lees ook: Marokkanen al anderhalf jaar gestrand in Sebta

De regeringsafgevaardigde herinnerde eraan dat Marokkaanse werknemers met arbeidscontracten in Sebta als eersten de grens zullen oversteken zodra deze is heropend. Ze verzocht de betrokkenen in dit opzicht hun documenten voor te bereiden, zodat ze hun activiteiten snel kunnen hervatten zodra de datum van de heropening bekend is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team