Zoeken

Spanje wacht op heropening grenzen met Sebta en Melilla

25 maart 2022 - 21:00 - Marokko

©

Na de ontdooiing van de betrekkingen tussen Spanje en Marokko, verwacht Madrid dat Rabat de grenzen met Sebta en Melilla snel zal openen. De grenzen bleven bijna twee jaar gesloten vanwege de coronacrisis.

Om de verspreiding van het coronavirus op zijn grondgebied tegen te gaan, sloot Marokko op 13 maart 2020 eenzijdig zijn grenzen met Spanje. In het kielzog hiervan namen de Spaanse autoriteiten om dezelfde reden hetzelfde besluit. De grenzen bleven dus bijna twee jaar gesloten.

Lees ook: Algeciras verwacht spoedige hervatting zeeverbinding met Marokko

De heropening van de zeegrenzen is één van de onderwerpen die op de agenda zullen staan van het volgende bezoek van de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, José Manuel Albares, aan Marokko. Volgens verschillende bronnen hoopt Madrid dat de heropening van de grensovergangen een heropleving van de activiteiten in Sebta en Melilla mogelijk zal maken.

Lees ook: Marokko "ruilt" Sebta en Melilla in voor Sahara

De voorbereiding van het bezoek van de Spaanse premier Pedro Sánchez aan Marokko; de bevordering van het toerisme in Sebta en Melilla met de mogelijkheid voor Marokkaanse burgers om er naartoe te gaan; de voorbereiding van de wegens corona meermaals uitgestelde ontmoeting op hoog niveau tussen beide landen en de diplomatieke spanningen, zijn onderwerpen die het hoofd van de Spaanse diplomatie tijdens zijn reis naar Rabat zal bespreken met zijn Marokkaanse ambtgenoot, Nasser Bourita, en met andere functionarissen in het koninkrijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team