Zoeken

Marokko-Spanje: grens Melilla centraal op topontmoeting

13 oktober 2021 - 17:20 - Wereld

©

Het onderwerp van de heropening en de versterking van de grens tussen Melilla en Marokko zal één van de onderwerpen zijn die aan de orde zullen komen tijdens de volgende bijeenkomst op hoog niveau tussen Marokko en Spanje, waarvan de datum nog niet is vastgesteld.

Het Spaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft op dinsdag 5 oktober verzekerd dat het van plan is om de heropening van de grens van Melilla met Marokko te bespreken tijdens de volgende bijeenkomst op hoog niveau tussen Madrid en Rabat. "De kwestie ligt nog steeds op tafel," zeggen buitenlandse bronnen aan El Faro de Melilla.

Lees ook: Spanje verlengt sluiting grens Melilla

Het ministerie kijkt uit naar deze bilaterale ontmoeting, die oorspronkelijk in december 2020 zou plaatsvinden, maar door Marokko herhaaldelijk werd uitgesteld vanwege de coronacrisis en de diplomatieke spanningen tussen de twee landen.

"Wanneer de datum vaststaat zullen de kwesties die de partijen willen bespreken aan de orde worden gesteld," voegen bronnen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken eraan toe. Alles zal afhangen van "de bereidheid van beide partijen om het thema in de discussiepunten op te nemen".

Lees ook: Onderhoud grenzen Sebta en Melilla valt duur uit voor Spanje

De grens bij Melilla is inmiddels sinds 13 maart 2020 gesloten vanwege de gezondheidscrisis en blijft nog zeker gesloten tot 31 oktober.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team