Zoeken

Laboratorium voor cocaïne bestemd voor Marokko ontmanteld in Spanje

23 maart 2021 - 14:00 - Wereld

©

In Spanje werden vier personen gearresteerd na de ontmanteling van een cocaïne-productienetwerk dat gespecialiseerd was in de vervaardiging, productie en verhandeling van harddrugs die gedeeltelijk voor Marokko bestemd waren.

De ontmanteling van dit netwerk gevestigd in de streek van San Martin de la Vega, is het resultaat van een onderzoek dat in januari dit jaar werd ingesteld, na de ontdekking van een crimineel netwerk gespecialiseerd in de vervaardiging van drug in clandestiene laboratoria, meldt Assabah.

De sluiting van de grenzen wegens de coronapandemie leidde tot een groot tekort aan cocaïne in Marokko. Daarnaast werden er ook verschillende netwerken van smokkelaars in Spanje en Marokko opgerold. Daarom huren clandestiene laboratoria de expertise in van Latijns-Amerikanen voor het mengen van chemicaliën met de drug.

Het onderzoek bleek succesvol. De Spaanse politie kon de leden van één van deze netwerken identificeren en arresteerde twee vrouwen en twee mannen, alle vier afkomstig uit Colombia. Tijdens een huiszoeking legden rechercheurs beslag op 28 kg cocaïne in pastavorm, meer dan 5000 liter chemicaliën voor de bereiding van bepaalde soorten drugs, alsmede explosieven en 650 kg versneden cocaïne voor vervoer naar Marokko. Deze cocaïne wordt meestal aangeboden tijdens privéfeestjes.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team