Zoeken

Marokko en Spanje onderhandelen over douane Sebta

21 augustus 2022 - 09:40 - Marokko

©

Marokko en Spanje werken aan de modaliteiten voor de oprichting van een commerciële douane aan de grens van Tarajal in Sebta.

In de gezamenlijke verklaring ter bekrachtiging van de ontmoeting tussen Pedro Sánchez en Mohammed VI op 7 april in Rabat, hebben beide partijen zich ertoe verbonden te werken aan "de volledige normalisatie van het verkeer van personen en goederen", met inbegrip van "de passende mechanismen voor douane- en personencontrole aan de land- en zeegrenzen", schrijft El Faro de Ceuta.

Lees ook: Handelsdouane Melilla al 4 jaar gesloten, geen vooruitzicht op heropening

"We zijn ervan overtuigd dat dit de meest doeltreffende manier is om een einde te maken aan de atypische handel of de smokkel. Het is een prioritaire doelstelling die we met Marokko delen", verklaarden bronnen die nauw betrokken zijn bij de lopende onderhandelingen over de vestiging van een handelsdouanepost. Ze benadrukten dat het proces zich "geleidelijk" zal ontwikkelen, zoals ook het geval was met de heropening van de landsgrenzen.

Lees ook: Geen akkoord gevonden voor douane Sebta en Melilla

Voorlopig is het doel van de belastingdienst "zo spoedig mogelijk de nodige infrastructuur te ontwikkelen en het nodige personeel aan te trekken voor het opzetten van de douane". Er is nog geen datum vastgesteld voor de opening van de handelsdouanepost, maar het is wel al bekend dat de dienst een regionaal toepassingsgebied zal hebben "om de doorvoer van producten tussen twee aangrenzende regio’s, die tot twee verschillende landen behoren, te vergemakkelijken".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team