Zoeken

Marokko eist geen paspoortstempel meer bij grens Sebta

17 oktober 2022 - 19:00 - Marokko

©

De Marokkaanse grenspolitie eist geen paspoortstempels meer van reizigers van en naar Sebta. De vereniging van inwoners van de autonome stad is heel blij met de maatregel.

Bij de heropening van de grens tussen Marokko en Sebta op 17 mei werd besloten geen visumvrijstelling te verlenen aan Marokkanen uit Tetouan om Sebta binnen te komen of te verlaten. De verplichte inreisstempel op het paspoort wordt nu opgeschort, tot grote tevredenheid van reizigers, die met name tijdens het weekend te maken krijgen met enorme files.

Lees ook: Spanje verscherpt controles bij grens Sebta

"Marokkaanse agenten scannen nog steeds paspoorten, wat samen met het controleren van documenten een tijdrovend proces is, maar de autoriteiten hebben beloofd dat ze de doorgangstijd zullen proberen te verbeteren en we hopen dat ze daar tegen het einde van het jaar in zullen slagen", vertelt Abdelmalik Mohamed, voorzitter van de bewonersvereniging van Sebta, aan El Faro de Ceuta.

Ook Spanje heeft maatregelen genomen om de oversteek van de grens te vergemakkelijken. Het land stemde ermee in een blanco blad toe te voegen aan de reeds afgestempelde paspoorten van Marokkaanse burgers die dagelijks de grens oversteken, zodat ze de juiste in- en uitreisstempels kunnen krijgen.

Lees ook: Melilla: grenspolitie hekelt moeilijke werkomstandigheden

"Dank aan de regeringsdelegatie en de nationale politie voor dit gebaar. Dit is een oplossing die moet worden toegejuicht, aangezien het vernieuwen van een paspoort in Marokko een moeilijk en duur proces is," voegt de voorzitter van de vereniging eraan toe.

Bladna.nl