Zoeken

Marokkaanse partij maakt plan om Sebta en Melilla terug te winnen

27 augustus 2022 - 21:00 - Marokko

©

Na ‘Together for Catalunya’, voorgezeten door de voormalige voorzitter van de Catalaanse regering Carlos Puigdemont, en de Marokkaanse Istiqlal-partij, roept nu ook de Partij van Vooruitgang en Socialisme (PPS) Marokko op om Sebta en Melilla te recupereren. Het onderwerp zal op hun volgende partijcongres worden besproken.

Een van de onderwerpen die op de agenda staan van het elfde nationale congres van de PPS, dat dit jaar in november gepland staat, is de herwinning van Sebta, Melilla en de omliggende eilanden. Er is een stappenplan opgesteld om dit mogelijk te kunnen maken.

Lees ook: Sebta wil een "normale" grens met Marokko

"Het standpunt van de PPS is gebaseerd op beginselen en een samenhang met betrekking tot de bezetting van de Marokkaanse steden Sebta, Melilla en de omliggende eilanden door Spanje. Maar een territoriale integriteit van Marokko is niet volledig zonder de terugvordering van zijn noordelijke voorposten", aldus het document.

Lees ook: "Mohammed VI moderniseerde Noord-Marokko om Sebta en Melilla te verstikken"

De partij geeft ook de koers aan om de uitdaging aan te gaan. De partij "steunt het voeren van een rustige dialoog tussen ons land en Spanje om een einde te maken aan de bezetting, overeenkomstig de logica van goed nabuurschap en rekening houdend met de bestaande partnerschappen en de goede betrekkingen, die beide landen moeten behouden ten gunste van het Marokkaanse en het Spaanse volk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team