Zoeken

Heropening douane Sebta en Melilla gepland voor januari 2023

27 november 2022 - 11:00 - Marokko

©

De heropening van de douanekantoren in Sebta en Melilla is gepland voor januari 2023. De stelt de Spaanse minister van Buitenlandse zaken, José Manuel Albares.

In een verklaring tijdens de bijeenkomst van de VN-alliantie der beschavingen (UNAOC) in Fez, verklaarde Albares dat de besprekingen over de douanekantoren van de enclaves Sebta en Melilla, tot een akkoord hebben geleid. De heropening van de douaneposten is gepland voor begin volgend jaar, aldus de bewindsman.

Lees ook: Handelsdouane Melilla: Europa weigert in te grijpen

Op een vraag over het drama bij de grens van Melilla, waarbij in juni 23 migranten omkwamen, antwoordde Albarès dat het onderwerp tijdens de volgende Marokkaans-Spaanse top zal worden besproken. Deze voor november geplande top is uitgesteld tot begin volgend jaar om de twee landen de gelegenheid te geven zich beter voor te bereiden, benadrukte de minister.

Lees ook: Marokkaanse douane verduidelijkt nieuwe douanerechten op geschenken

De top tussen de twee landen heeft tot doel de overeenkomsten die tijdens het bezoek van de Spaanse premier aan Marokko, op uitnodiging van Koning Mohammed VI, zijn bereikt, te concretiseren. Marokko en Spanje hebben in april besloten een einde te maken aan hun diplomatiek conflict en hun betrekkingen te versterken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team