Zoeken

Geen akkoord gevonden voor douane Sebta en Melilla

11 juni 2022 - 15:00 - Wereld

©

Spanje en Marokko hebben geen overeenkomst bereikt tijdens de vergadering van deze week in Madrid over de heropening van de handelsdouane in Melilla en de oprichting van een nieuwe douane in Sebta. De twee landen zijn van plan "in de komende dagen" opnieuw samen te vergaderen over de kwestie.

De Spaanse en Marokkaanse delegaties, bestaande uit vertegenwoordigers van de ministeries van Buitenlandse Zaken, Binnenlandse Zaken en Financiën van beide landen, bespraken tijdens de bijeenkomst "alle aspecten van de nieuwe douaneregeling in Sebta en Melilla", vertellen diplomatieke bronnen aan Europa Press. De bijeenkomst is een onderdeel van "de geleidelijke normalisering van de betrekkingen van goed nabuurschap" tussen de twee landen, die op 7 april in Rabat werden overeengekomen na de ontmoeting tussen Pedro Sanchez en Koning Mohammed VI.

Lees ook: Mogelijk toch een handelsdouane in Sebta en Melilla

De partijen hebben besloten de besprekingen "in de komende dagen in Marokko" voort te zetten, maar willen geen details geven over de inhoud van de besprekingen van afgelopen dinsdag. Zij benadrukken wel dat er "werkgroepen bijeenkomen om naar de praktische aspecten te kijken" van de verschillende punten die in de gemeenschappelijke verklaring werden opgenomen.

Lees ook: Sebta en Melilla: "Marokko belemmert goederenverkeer"

De directeur-generaal van de Marokkaanse douane, Nabil Lakhdar, verklaarde onlangs dat niet was voldaan aan de voorwaarden voor de vestiging van douanekantoren in Sebta en Melilla en dat de kwestie "niet actueel" was voor Marokko. In de daaropvolgende dagen moest hij zijn standpunt verduidelijken, nadat er ophef was ontstaan in Spanje.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team