Zoeken

"Geen Spaanse, Europese of Chinese producten" komen voorbij Sebta

26 september 2022 - 19:00 - Marokko

©

Wanneer Marokko de opening van een handelsdouane aan de grens toestaat, zullen alleen Marokkaanse producten naar Sebta worden vervoerd, volgens bronnen bij de Marokkaanse douanedirectie.

Een top-ambtenaar van de regionale douanedirectie van Tetouan gaf in een interview met Ceuta Ahora toe dat de handelsdouane in Sebta alleen zou dienen om Marokkaanse producten van Marokko naar de autonome stad te vervoeren.

Lees ook: Marokko en Spanje onderhandelen over douane Sebta

Vorige week kondigden de Spaanse en Marokkaanse ministers van Buitenlandse Zaken de volledige normalisatie aan van het grensverkeer over land en zee voor personen en goederen vanaf januari 2023. Als onderdeel van de hervatting van de betrekkingen spraken de twee landen over de heropening van de handelsdouanekantoren in Melilla en Sebta. Deze werden door Marokko in augustus 2018 gesloten.

Spanje zal binnenkort beginnen met de heraanleg van de grens Tarajal om het handelsdouanekantoor te installeren. Men benadrukt dat alleen kleine goederen zoals vis en diverse producten "made in Morocco" de grens in Sebta kunnen passeren. Geen enkel Spaans, Europees of Chinees product zal via deze handelsdouane Marokko binnenkomen, benadrukte de douaneambtenaar.

Lees ook: Bazen Sebta klagen over Marokkaanse handelsblokkade

Volgens hem zal alle invoer van producten uit Spanje of andere landen via Tanger moeten verlopen. De invoering van dit douanesysteem in Sebta zal de economische ontwikkeling van de autonome stad niet bevorderen. De gesprekken tussen de autoriteiten van beide landen worden voortgezet om een voor beide partijen gunstige oplossing te vinden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team