Zoeken

Marokko sleutelspeler in wederopbouw Gaza volgens VS

8 januari 2024 - 18:00 - Marokko

©

Volgens het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken kan Marokko een actieve rol spelen in het vredesproces tussen Israël en Palestina en in het bijzonder in de wederopbouw van Gaza.

Het koninkrijk heeft consistent opgeroepen tot een staakt-het-vuren in de Gazastrook en heeft gepleit voor het vormen van een internationale coalitie om de Palestijnse staat te herbouwen.

Lees ook: Massale steun voor Gaza in Marokko: 90% ziet weerstand als enige oplossing

Het Amerikaanse dagblad The Hill citeert Sander Gerber en Robert Wexler, leden van de adviesraad van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, die in een rapport benadrukken dat Marokko onder de landen valt die kunnen bijdragen aan de wederopbouw van Gaza.

Lees ook: BDS Marokko intensiveert acties tegen Carrefour vanwege steun aan Israël

De Amerikaanse functionarissen benadrukken verder het belang van het versterken van de allianties met Arabische partners, inclusief Marokko, om vrede in het Midden-Oosten te bevorderen en een einde te maken aan de destabiliserende rol van Iran in de regio, die financiële steun en bondgenootschap biedt aan Hamas. Ten slotte roepen ze op tot een staakt-het-vuren en de oprichting van een Palestijnse staat "zonder gewelddadige middelen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team