Zoeken

Marokko: sjeik Fizazi doet aangifte tegen zijn drie vrouwen die vierde vrouw weigeren

12 oktober 2018 - 15:40 - Marokko

©

Sjeik Mohamed Fizazi wil absoluut een vierde vrouw en heeft een beroep gedaan op de justitie om zijn drie eerste vrouwen te dwingen om te accepteren.

Volgens persagentschap EFE heeft de salafi-sjeik samen met zijn advocaten een klacht opgesteld tegen zijn drie vrouwen. Hij weigerde echter een kopie van deze klacht aan het persagentschap te tonen.

In Marokko is een polygaam huwelijk met maximaal vier vrouwen toegestaan. Wel moeten de andere vrouwen hun toestemming geven.

Eind vorig jaar was de sjeik verwikkeld geraakt in een schandaal. Hij zou toen in het geheim met een vierde vrouw zijn getrouwd na het lezen van de Fatiha. De jonge vrouw werd naar een kleine ruimte met een bureau en een bed in Tanger gebracht en weken opgesloten. Ze kreeg naar eigen zeggen dagelijks het bezoek van de sjeik die nooit ’s nachts bleef.

Na enkele weken liep de relatie stuk. De sjeik beschuldigde de 19-jarige Hanan, die hij op Facebook zou hebben ontmoet, van prostitutie. De jonge vrouw werd ’s nacht door onbekenden ontvoerd, naar een braakliggend terrein gebracht, uitgekleed en met alcohol overgoten. De daders namen foto’s en dreigden ermee de beelden op internet te zetten als ze Tanger niet onmiddellijk zou verlaten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team