Zoeken

Marokko strijdt om meisjes op school te houden

28 juli 2022 - 21:00 - Marokko

©

Het Openbaar Ministerie en het Marokkaanse ministerie van Onderwijs strijden samen tegen schooluitval. De procureur-generaal van de Koning bij het Hof van Cassatie, El Hassan Daki, heeft maandag in Tanger verklaard dat de twee instellingen een kaderovereenkomst voor partnerschap hebben gesloten in maart 2021.

Dit is een kaderovereenkomst ter bestrijding van vroegtijdig schoolverlaten en uithuwelijken van minderjarigen. De procureur hoopt dat deze overeenkomst hetzelfde succes zal hebben als de overeenkomst die op het niveau van de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima is uitgevoerd. El Hassan Daki is van mening dat "de talrijke oorzaken van het probleem van het vroegtijdig huwelijk en de weerstand van sommige mensen tegen dit verschijnsel, een grote uitdaging vormen die alleen kan worden opgelost door de gezamenlijke inspanningen van iedereen en de intensieve uitvoering van gezamenlijke initiatieven".

Lees ook: Marokko debatteert over verbod op kindhuwelijken

Het programma is in maart 2021 in Marrakech van start gegaan en is sindsdien uitgebreid tot het hele nationale grondgebied. "Het voorzitterschap van het Openbaar Ministerie blijft bijzondere aandacht besteden aan deze kwestie door rechters en openbare aanklagers er voortdurend aan te herinneren dat zij hun wettelijke verplichtingen moeten nakomen en niet mogen aarzelen om verzoeken te weigeren die indruisen tegen de belangen van minderjarigen," aldus El Hassan Daki.

Lees ook: Marokko: Fatiha-huwelijk in vraag gesteld

Hij deelde ook mee dat het openbaar ministerie een onderzoek heeft uitgevoerd waarin alle aspecten werden onderzocht die verband houden met de problemen van minderjarigen die de school verlaten en trouwen. Als resultaat van deze studie werd een stappenplan ontwikkeld om jonge meisjes te beschermen tegen alles wat hen belet hun rechten ten volle uit te oefenen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team