Zoeken

Marokko: elk jaar 331.000 vroegtijdige schoolverlaters

30 juni 2022 - 09:00 - Marokko

©

Marokko worstelt met de uitdaging om vroegtijdige schooluitval te bestrijden. Het probleem neemt ondanks de vele maatregelen die door de autoriteiten worden genomen, met alarmerende cijfers toe.

Het Marokkaanse ministerie van Onderwijs is zich bewust van de omvang van het probleem en de invloed ervan op het succes van de verschillende hervormingen om het imago van het onderwijsstelsel te verbeteren. Minister Chakib Benmoussa van Onderwijs zei dit tijdens de traditionele mondelinge vragensessie in het parlement. Volgens het dagblad Al Ahdath Al Maghribia, bedraagt het percentage vroegtijdige schoolverlaters in het openbaar onderwijs gemiddeld 5,3%. Op het platteland wordt het zelfs op 5,9% geschat.

Lees ook: Ruim 4 miljoen Marokkanen leerden lezen in moskee

Volgens de Onderwijsminister moet een goede hervorming noodzakelijkerwijs rekening houden met het probleem van de vroegtijdige schoolverlating. Hij presenteerde de hoofdlijnen van de acties die door zijn afdeling werden ondernomen en wees op het belang van de uitbreiding van het aantal gemeentelijke scholen in plattelandsgebieden.

Lees ook: Meisjes gelijk aan jongens in wiskunde in Marokko

Chakib Benmoussa benadrukte dat er eveneens meer middelbare scholen moeten komen. Het ministerie is ook voornemens het aantal begunstigden van het "Tayssir"-programma (voor financiële steun aan arme gezinnen) en het aantal begunstigden van internaten te verhogen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team