Zoeken

Marokko: WhatsApp-gebruik verboden bij justitie

14 april 2023 - 18:30 - Marokko

©

De Marokkaanse procureur-generaal Al-Hassan Al-Daki, heeft gerechtelijke medewerkers verboden om instant messaging applicaties, voornamelijk WhatsApp, op hun professionele telefoons te installeren en te gebruiken.

In een circulaire gericht aan leden van het Openbaar Ministerie, waarschuwt de procureur-generaal voor de onbetrouwbaarheid van deze apps en in het bijzonder WhatsApp, dat niet over voldoende beveiliging en gegevensbescherming beschikt, meldt Al-Sabah.

Lees ook: Whatsapp gehackt, veel slachtoffers in Marokko

De maatregel is bedoeld om te voorkomen dat beroepsgeheimen openbaar worden gemaakt bij het uitwisselen van informatie tussen rechercheurs van de Nationale Criminele Politie Brigade (BNPJ) en vertegenwoordigers van het Openbaar Ministerie.

Lees ook: Toenemende zorg over cyberaanvallen op accounts van Marokkaanse politici

De nota roept de betrokkenen op om waakzaam te zijn, vooral wat betreft de bescherming van gegevens met betrekking tot onderzoeken. De beslissing werd genomen op basis van de resultaten van technische studies die beveiligingsfouten aantoonden in instant messaging applicaties, verklaarde Al-Hassan Al-Daki. WhatsApp wordt veel gebruikt in de justitiële sector, omdat het de communicatie tijdens onderzoeken vergemakkelijkt. Het besluit valt dan ook niet in goede aarde bij verschillende ambtenaren in de sector.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team