Zoeken

Influencer Salma Masrour blikt terug op weigering in Parijs restaurant vanwege hoofddoek

28 februari 2023 - 11:00 - Wereld

©

Een paar maanden na de feiten vertelt mode-influencer Salma Masrour uit het Verenigd Koninkrijk, dat ze in een Parijs restaurant werd geweigerd vanwege haar hoofddoek. Het incident heeft haar nog meer overtuigd om haar sociale mediakanalen in te zetten om zich uit te spreken over de problemen rond de hoofddoek en andere vooroordelen tegen moslimvrouwen.

Afgelopen november vertelde de in Marokko geboren Britse influencer Salma Masrour dat ze in het populaire restaurant Gigi Paris was gediscrimineerd vanwege haar hoofddoek. Het personeel van het restaurant vertelde haar dat er geen zitplaatsen beschikbaar waren. "Ik controleerde het online en zag dat er tafels beschikbaar waren. De manier waarop ze naar me keken was ook niet normaal. Tien minuten later kwam mijn witte en blonde vriendin binnen en vroeg om een tafel. Ze kreeg meteen te horen dat er plaats was," zegt ze in een video die na het incident is geplaatst. De video ging viraal op sociale media en lokte veel verontwaardiging uit.

Lees ook: Buschauffeur in Barcelona riskeert celstraf voor aftrekken hoofddoek van Marokkaanse

Een paar maanden na het incident is Salma nog steeds boos. Ze verwijt het restaurant dat het te traag is met het nakomen van de belofte om "veranderingen door te voeren". Een belofte "die niet ver genoeg ging". "Ik was boos. Ik heb een rustig temperament en er is veel voor nodig om me boos te maken, maar ik ging tekeer van binnen. Ik had zo’n reactie op mijn video’s niet verwacht. De Google-rating van het restaurant ging van 4,5 naar 1,5 en duizenden mensen veroordeelden het restaurant in de commentaren," vertelt ze aan Middle East Eye. Het incident gaf haar een vreselijk gevoel. "Ik kan me niet eens voorstellen hoe vrouwen die in Frankrijk een hoofddoek dragen zich voelen," voegt de influencer toe. Ze heeft ook een rechtszaak aangespannen tegen Gigi Paris.

Lees ook: Marokkaanse actrice Hajar Brown slachtoffer discriminatie

Vandaag is Salma vastbesloten haar netwerken te gebruiken om zich uit te spreken over de problemen rond de hoofddoek en andere vooroordelen tegen moslimvrouwen. "Als ik één persoon kan behoeden voor discriminatie ben ik al blij", zegt ze.

Bladna.nl