Zoeken

Franse ex-minister opent restaurant in Marokko

10 augustus 2021 - 19:00 - Marokko

©

Jean-Vincent Placé, voormalig Franse minister, heeft de keuze gemaakt om in Marokko te investeren door er een restaurant te openen.

De voormalige bewindsman is voor de opening van het restaurant een partnerschap aangegaan met Jaoued Boussakouran, woordvoerder voor de Maghreb en West-Afrika van de LREM-partij aan de macht in Frankrijk.

Lees ook: Marokko: restaurant weigert winnares Masterchef wegens hoofddoek (video)

Het restaurant van de voormalige staatssecretaris voor Staatshervorming en Vereenvoudiging onder de regeringen Valls II en Cazeneuve, krijgt de naam "Salut Casa!" (Hallo Casa!) en komt in de wijk Cercle amical des Français (CAF) in Casablanca, waar een grote Franse gemeenschap woont.

"Ik ben absoluut niet verrast. Dit is volledig in overeenstemming met de persoonlijkheid van Jean-Vincent, die van nature een levensgenieter is en die heel graag zijn vrienden aan zijn tafel verwelkomt.", zegt de lobbyist en naaste vriend van Placé, Omar Alaoui, aan Jeune Afrique.

Lees ook: Irina Shayk en Kanye West gespot in Marokkaans restaurant

De wettelijke statuten van het restaurant werden door het bedrijf Indochine Rest, dat het project draagt, bij de autoriteiten ingediend. Jean-Vincent Placé bezit 50% van het restaurant. Zijn partner Jaoued Boussakouran bezit 36% en Younes Mahjoubi, bekende Marokkaanse zakenman, 14%.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team