Zoeken

Marrakech: 9 leden zelfde familie naar ziekenhuis door sandwich

22 november 2021 - 12:00 - Marokko

©

Negen leden van eenzelfde familie zijn vorige week het slachtoffer geworden van voedselvergiftiging in Marrakech. Allen hadden sandwichen gegeten in een restaurant in de rode stad.

Al Akhbar bericht dat de negen slachtoffers in een ernstige toestand naar de spoedafdeling van het Razi ziekenhuis, afhangend van het academisch ziekenhuis Mohammed VI van Marrakech, werden afgevoerd.

Lees ook: Marokko: opgelet met wat je op het strand eet

Volgens het blad ontsnapten de familieleden op het nippertje aan de dood. Ze werden allen enkele uren na een sandwich te hebben gegeten, zwaar ziek. De gezondheidsautoriteiten hebben kort na de ziekenhuisopname van de slachtoffers een inspectiebezoek georganiseerd in het kleine restaurant waar ze hadden gegeten.

Lees ook: Marokko: gasten trouwfeest belanden in ziekenhuis na maaltijd

Tijdens de inspectie werd aangetoond dat geen enkele hygiëne regel werd nageleefd en dat het restaurant niet voldeed aan de criteria die zijn opgelegd door de voedsel- en warenautoriteit ONSSA. Vlees en groenten die in de keuken van het restaurant werden aangetroffen waren vervallen, het keukengerei was vuil en er was geen koelruimte om voedsel te bewaren. De eigenaar van het restaurant werd door de politie gearresteerd en riskeert een jarenlange gevangenisstraf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team