Zoeken

Regering Marokko wil "superwinsten" belasten

30 juli 2022 - 20:20 - Economie

©

Om de solidariteit met kwetsbare groepen te bevorderen wil de regering van premier Aziz Akhannouch grote ondernemingen zwaarder gaan belasten. Er zullen solidariteitsbelastingen worden geheven in een aantal sectoren waar grote winsten worden gemaakt.

Het lijkt erop dat de besprekingen van de ontwerp-begrotingswet voor 2023 geen gunstige afloop zullen hebben voor bedrijven met grote winsten. In het actuele belastingdebat heeft de regeringsleider zich uitgesproken ten gunste van meer belastingen voor de allerrijksten.

Lees ook: Marokko: uitgaven compensatiefonds veel hoger dan gepland

Tijdens de vergadering van de commissie voor financiën en economische ontwikkeling afgelopen woensdag, werden de grote lijnen behandeld van de begrotingswet voor het jaar 2023. Gedelegeerd minister Fouzi Lekjaa voor Begroting meldde dat de regering van plan is om gemeenschappelijke belastingen op te leggen aan sectoren die grote winsten maken. "Dit heeft met name betrekking op de financiële sector en het bankwezen, de bouwsector en de koolwaterstoffen", aldus Lekjaa.

Lees ook: Marokko: compensatiefonds onder druk

De bewindsman voegde eraan toe dat "de opbrengst van de solidariteitsheffingen ten goede zal komen aan armere burgers". Hij vindt dat de ontwerp-begrotingswet voor 2023 zeker een sterkere sociale dimensie zal moeten bevatten. De maatregel werd toegejuicht door de parlementsleden die in de vergaderzaal aanwezig waren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team