Zoeken

Marokko stijgt 6 plaatsen op ranglijst van sterkste paspoorten

22 mei 2022 - 15:00 - Marokko

©

Het Marokkaanse paspoort heeft 6 punten gewonnen op de jaarlijkse ranglijst van de sterkste paspoorten ter wereld. Het biedt Marokkanen de mogelijkheid om naar 70 landen te reizen zonder visum of met een visum bij aankomst.

Volgens de recente rangschikking van het Britse bedrijf Henley & Partners staat het Marokkaanse paspoort op nummer 63 in de wereld en biedt het houders de mogelijkheid om naar 70 landen te reizen zonder visum of met een visum bij aankomst (28 landen zonder visum en 40 landen met een visum bij aankomst). Voor 128 landen is er wel een visum vereist. Marokko ligt nog steeds onder het algemene gemiddelde voor mobiliteit.

Lees ook: Onderlinge visumvrijstelling tussen Marokko en Israël

Wereldwijd staat het paspoort van de Verenigde Arabische Emiraten aan de top met toegang tot 168 landen zonder visum of met een visum bij aankomst (115 landen zonder visum en 53 landen met een visum bij aankomst). Voor slechts 30 landen is een visum vereist.

Lees ook: Hoeveel is een Marokkaans paspoort waard?

Op de tweede plaats staan 10 landen, namelijk Duitsland, Zweden, Finland, Spanje, Frankrijk, Italië, Nederland, Oostenrijk, Luxemburg en Zuid-Korea. Op de derde plaats van ranglijst staan 8 landen: Denemarken, België, Portugal, Zwitserland, Japan, Polen, Ierland en de Verenigde Staten, met een mobiliteit van 163 landen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team