Zoeken

Marokkanen kunnen zonder visum 64 landen bezoeken

11 april 2022 - 09:00 - Marokko

©

Houders van een Marokkaans paspoort kunnen naar 64 landen reizen over de hele wereld, zonder dat ze eerst een visum moeten aanvragen.

Het belasting- en immigratieadviesbureau Nomad Capitalist heeft zijn Nomad Passport Index 2022 gepubliceerd. Marokko heeft daarin 45 punten gescoord en staat op plaats 134 in de paspoortindex voor het eerste kwartaal van 2022.

Lees ook: Hoeveel is een Marokkaans paspoort waard?

De top 10 van dit jaar is in vergelijking met de rangschikking van 2021 ongewijzigd gebleven. Globaal gezien staat Luxemburg aan de leiding met een score van 115,5 punten. Luxemburgse paspoorthouders kunnen 189 landen binnen zonder een reisvisum nodig te hebben. Luxemburg wordt gevolgd door Zweden, waarvan het paspoort toegang geeft tot 188 landen zonder visum. Daarna komen Ierland, België, Zwitserland, Finland, Portugal, de Tsjechische Republiek, Nederland en Singapore. Opvallend is dat 90 procent van de top 10 uit Europese landen bestaat.

In de MENA-regio neemt het koninkrijk de 8e plaats in op de ranglijst, net na de Verenigde Arabische Emiraten, die eerste staan in de regio en 32e wereldwijd. Marokkanen kunnen zonder visum reizen naar volgende Arabische landen: Algerije, Tunesië, Syrië en Oman en ook naar Mauritanië, Libanon en Jordanië, waar het visum na aankomst wordt verkregen.

In Europa kunnen Marokkanen reizen naar Turkije en in Afrika naar Benin, Gabon, Gambia, Guinee, Mali, Niger, Sao Tomé en Principe en Senegal. In de volgende Afrikaanse landen wordt het visum na aankomst verkregen: Comoren, Democratische Republiek Congo, Ethiopië, Guinee-Bissau, Madagaskar, Mauritius, Mozambique, Nigeria, Rwanda, Seychellen, Somalië, Tanzania, Togo en Oeganda.

Lees ook: Marokkaans paspoort verliest plaatsen op Henley Passport Index 2021

In Amerika kunnen Marokkanen naar Belize, Brazilië, Ecuador, Bolivia en Nicaragua reizen zonder visum. Voor Azië gaat het over Hong Kong, Indonesië, Macau, Maleisië, de Filipijnen en Zuid-Korea. Het visum wordt na aankomst verkregen in Cambodja, Laos, Malediven, Nepal, Sri Lanka, Tadzjikistan, Oost-Timor en Iran. Tenslotte kunnen Marokkanen ook reizen naar Oceanië en naar de Caribische eilanden, Cook Eilanden, Micronesië, Niue, Vanuatu, Barbados, Dominica, Dominicaanse Republiek, Grenada, Haïti, San Van San en de Grenadines. Het visum wordt na aankomst verkregen in de Marshalleilanden, Palau-eilanden, Samoa en Tuvalu.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team