Zoeken

Sebta eist nu visum van Marokkanen

23 mei 2022 - 20:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Zoals verwacht heeft de regering van Sebta besloten de visumvrije toegang voor Marokkanen af te schaffen. Er zijn nieuwe voorwaarden voor toegang tot de enclave bepaald, die eind mei in werking treden.

De nieuwe maatregel heeft gevolgen voor Marokkaanse grensarbeiders die wettelijk zijn erkend door de overheid van de enclave. Ze moeten nu een visum aanvragen voor ze toegang krijgen tot hun werkplek.

Lees ook: Marokkaanse douane verbiedt smokkel naar Sebta en Melilla volledig

Sinds deze maandag moeten grensarbeiders een afspraak maken bij het consulaat in Tetouan en zich de volgende dinsdag melden met de nodige documenten (paspoort, werk- of verlengingsvergunning, foto’s, enz.)

Als het visum verkregen is, moeten de belangstellenden een afspraak maken bij het immigratiekantoor in Sebta om een identiteitskaart voor buitenlanders (TEI) aan te vragen. Er wordt op gewezen dat de kosten van het visum zijn vastgesteld op 826 dirham.

Lees ook: Bouwwerkzaamheden belemmeren doorgang Marokkaanse diaspora naar Sebta

Voor de regeringsdelegatie in Sebta gaat het slechts om "een eenvoudige, soepele en snelle procedure" die grensgangers in staat stelt Sebta binnen te komen met een visum met beperkte territoriale geldigheid. Volgens het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken zouden deze nieuwe bepalingen slechts een groep van in totaal ongeveer 200 mensen treffen.

Bladna.nl