Zoeken

Marokko: zorgen over quarantaine-regel bij aankomst

8 juni 2021 - 16:00 - Marokko

©

Reizigers uit bepaalde landen die nu naar Marokko reizen moeten verplicht voor 10 dagen in quarantaine blijven in een van de hotels die hiervoor zijn aangewezen door de Marokkaanse overheid. Deze regel geldt zelfs voor mensen die volledig gevaccineerd zijn. Volgens het tijdschrift Challenge levert deze regel echter grote praktische problemen op.

Marokkaanse passagiers die terugkeren naar Marokko moeten sinds 8 mei een gezondheidsverklaring, een negatieve PCR-test die binnen 48 uur voor vertrek is afgenomen, een reis-autorisatie van het ministerie van Binnenlandse Zaken en een hotelreservering voor één van de zes hotels die zijn aangewezen door de Marokkaanse overheid kunnen overleggen. Daarnaast is het verplicht om na aankomst 10 dagen in quarantaine te blijven. De Marokkaanse luchthavens maken zich zorgen over de strenge regels die mogelijk reizigers af zouden schrikken.

Lees ook: Marokko opent zijn luchtruim voor wereld-Marokkanen

Een belangrijk probleem is dat de landen waarmee Marokko zijn vluchten niet heeft opgeschort, zoals Senegal, Ivoorkust, Mauritanië, de Verenigde Staten, Qatar, Dubai, Canada en Saoedi-Arabië, niet zijn betrokken bij de invoering van deze regel in mei.

De noodtoestand in Marokko blijft tot 10 juli 2021 van kracht. Het vliegverkeer naar Marokko wordt vanaf 15 juni hervat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team