Zoeken

Marokko veroordeelt opnieuw provocaties Polisario

12 januari 2019 - 13:37 - Marokko

©

Omar Hilale, vaste vertegenwoordiger van Marokko bij de Verenigde Naties, heeft opnieuw de provocaties van het Polisario aan de kaak gesteld.

De diplomaat heeft met foto’s aangetoond dat sinds het begin van het jaar, het Polisario drie overtredingen heeft gepleegd:

• Op 6 januari 2019 hielden gewapende milities van het Polisario militaire manoeuvres en gevechtsoefeningen, met zwaar materieel en echte munitie, in Mheiriz ten oosten van de verdedigingslijn in de Marokkaanse Sahara.
• Op 7 januari 2019 ging het Polisario over tot de verplaatsing van een zogenaamde "bestuurlijk structuur" eveneens in Mheiriz.
• Op 8 januari 2019 betrad het Polisario de bufferzone van Guerguerat met twee militaire voertuigen.

Marokko oordeelt dat deze handelingen "het staakt-het-vuren in gevaar brengen" en een "provocatie zijn voor de VN-veiligheidsraad".

Volgens Al Hilal kan Marokko een dergelijk gedrag en de herhaaldelijke provocaties die de vrede en de regionale veiligheid in gevaar brengen, niet accepteren. Het koninkrijk vraagt als gevolg aan de VN om deze overtredingen te veroordelen en van het Polisario te eisen om onmiddellijk te stoppen en de resoluties van de VN-veiligheidsraad te respecteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team