Zoeken

Marokkaanse soldaat blijft stoïcijns onder provocaties Polisario (video)

21 oktober 2020 - 19:40 - Marokko

©

Een Marokkaanse soldaat aarzelde niet om een wimpel van de imaginaire republiek Polisario weg te gooien nadat deze door demonstranten op de Marokkaanse verdedigingsmuur in de stad Mhaïriz was geplaatst. Onverstoorbaar voor de provocaties waren de soldaten zelfs geamuseerd door deze ongerijmde scène.

Afgelopen maandag kwam een ​​handvol SADR-aanhangers slogans reciteren om de Marokkaanse soldaten te provoceren. De nationale pers meldt dat ze wisten dat de leden van de Koninklijke strijdkrachten waren opgesteld langs de verdedigingsmuur om de doorgang van de Minurso-waarnemers naar de kampen van Tindouf mogelijk te maken.

In een publicatie, vergezeld van een video van de demonstratie, indiceert Forsatin (Forum voor Steun aan de Autonomisten van Tindouf) dat de soldaat onbewogen is gebleven tegenover de provocaties. Het Forum beschuldigd het Polisario-front ervan achter deze rebellenbeweging te staan en roept de Verenigde Naties op om een ​​onderzoek uit te voeren.

Na het bittere debacle in Guerguerat, probeert de Polisario volgens sommige media de Minurso-waarnemers de toegang tot de Tindouf-kampen te ontzeggen. Leider Brahim El Ghali zou dit aan de kaak hebben gesteld bij de Veiligheidsraad. Hij zou de Raad zelfs beschuldigd hebben van het dienen van Marokkaanse belangen. Hij zou ook een ultimatum hebben gesteld waarbij hij niet langer leden van de Veiligheidsraad in de kampen zal ontvangen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team