Zoeken

Marokko: premier roept parlementariërs op om excuses aan te bieden

4 februari 2021 - 20:40 - Marokko

©

De Marokkaanse premier Saâdeddine El Othmani vindt dat parlementariërs die eerder kritiek hebben geuit op de regering vanwege de vertraging van de landelijke vaccinatiecampagne, hun excuses moeten aanbieden.

"Sommige mensen, God vergeef hen, hebben de regering van incompetentie beschuldigd op het gebied van de vaccinatie van de bevolking. Ze riepen zelfs de regering op om af te treden. Bij deze gelegenheid vragen we deze mensen om hun excuses aan te bieden aan de Marokkanen", zei El Othmani op maandag in de Tweede Kamer.

Hiermee doelde de premier op een zitting van het parlement op 19 januari, waarin parlementariërs van de oppositiepartijen de regering opriepen om af te treden vanwege de voortdurende vertraging van de start van het landelijke vaccinatieprogramma. "Het is waar dat de pandemie ons land voor veel uitdagingen heeft gesteld, maar het brengt ook kansen met zich mee. En wat van iedereen wordt verwacht, is betrokkenheid bij deze positieve dynamiek in plaats van de negatieve houding die sommigen hebben getoond", zo zei de premier.

Meer dan 300.000 Marokkanen zijn sinds de start van de vaccinatiecampagne op 28 januari ingeënt tegen het coronavirus.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team