Zoeken

Marokko is Afrikaans kampioen inentingen

5 maart 2021 - 21:00 - Marokko

©

Sinds de start van de nationale vaccinatiecampagne aan het einde van januari hebben al meer dan 3,7 miljoen Marokkanen ten minste een eerste dosis van het coronavirus-vaccin ontvangen, wat neerkomt op 9,75% van de bevolking. Hiermee is Marokko het meest gevaccineerde land in Afrika sinds het begin van de pandemie.

Dit cijfer is het resultaat van een "stapsgewijs" beleid, aldus Corriere della Sera. "Er is een land dat klimt op de wereldranglijst in termen van vaccinatie, dat een hoger percentage van de bevolking heeft gevaccineerd dan Italië, Frankrijk en bijna alle Europese staten. Marokko is een soort ’deugdzaam’ geval geworden in termen van Covid-preventiebeleid. Om een vergelijking te maken: slechts 7,1% van de Italianen, 7,3% van de Duitsers en 6,9% van de Fransen is op dit moment gevaccineerd", schrijft het Italiaanse medium.

In deze eerste fase werd voorrang gegeven aan gezondheidswerkers, de meest kwetsbare personen en ouderen boven de 65 jaar.

Om een nieuwe, meer besmettelijke golf van de Britse en Zuid-Afrikaanse varianten in te dammen en het koninkrijk uit de noodtoestand op het gebied van de volksgezondheid te halen, is massale vaccinatie onvermijdelijk, aldus de gezondheidsautoriteiten. De regering heeft zich als doel gesteld om tegen eind april 80% van de bevolking in te enten. Intussen beginnen de resultaten zichtbaar te worden: op 27 februari waren er in Marokko 416 nieuwe besmettingsgevallen en 7 sterfgevallen.

Op 4 maart registreerde Marokko 484.753 gevallen van besmetting, 470.425 genezingen en 8653 sterfgevallen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team