Zoeken

Marokko bespreekt einde mondmaskerplicht

14 februari 2022 - 15:40 - Marokko

©

Op maandag 14 februari vergaderen de Marokkaanse minister van Volksgezondheid en Sociale Bescherming en het Wetenschappelijk en Technisch Comité, over een nieuwe strategie voor de bestrijding van het coronavirus. Komt het einde van de coronamaatregelen in zicht?

Op de vergadering wordt een nieuwe strategie besproken om het coronavirus te bestrijden. Er zullen verschillende aanbevelingen worden gedaan, zoals onder meer de opheffing van de verplichting om een masker te dragen en van de verplichting tot het houden van afstand en de toestemming voor bijeenkomsten met meer dan 100 personen in gesloten ruimten met een vaccinatiepas, meldt Al Ahdath Al Maghribia.

Lees ook: Marokko verlengt noodtoestand tot 28 februari 2022

Vanaf maandag 14 februari moeten ook alle ambtenaren hun vaccinatiepas laten zien om toegang te krijgen tot hun werkplek. Er zijn Ad hoc comités aangesteld om te controleren of alle ambtenaren en werknemers het volledige vaccinatieprotocol hebben doorlopen, inclusief de derde dosis. Ambtenaren die bezwaar maken tegen de telling zullen als afwezig worden beschouwd en riskeren een salarisinhoudingen.

Lees ook: Versoepeling coronamaatregelen verwacht in Marokko

De Marokkaanse regering is van plan een aantal beperkingen op te heffen, maar rekent wel op het bereiken van de collectieve immuniteit (23 miljoen burgers volledig gevaccineerd). Marokko zal de corona pandemie vanaf volgend voorjaar als beëindigd verklaren. In de nieuwe strategie van de regering, zal het als een seizoensgriep worden beschouwd.

Bladna.nl