Zoeken

Marokko: PJD wil geen ministers met dubbele nationaliteit meer

1 mei 2023 - 23:00 - Marokko

©

De Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (PJD), onder leiding van Abdelilah Benkirane, wil niet langer dat Marokkanen met meerdere nationaliteiten deel uitmaken van de regering. De partij heeft een wetsvoorstel ingediend om dit te bewerkstelligen.

Het wetsvoorstel zou voorkomen dat Marokkanen met een andere nationaliteit en personen die niet genieten van hun burgerlijke en politieke rechten, deel kunnen uitmaken van de regering. De PJD-parlementariërs hebben drie amendementen ingediend voor de organieke wet betreffende de organisatie en uitvoering van het regeringswerk en de juridische status van haar leden. Het eerste betreft de wijziging van artikel 31.

Lees ook: Koning Mohammed VI tikt PJD op de vingers na kritiek op normalisatie Israël

De tweede voorgestelde wijziging betreft artikel 33. De PJD-leden willen dat alle regeringsleden al hun aandelen verkopen, inclusief bedrijven, ondernemers en privé-instellingen. Volgens hen zouden ministers gedurende hun ambtsperiode hun beroeps- of commerciële activiteiten in de privésector moeten staken.

Lees ook: PJD houdt zich "stil" na waarschuwing Koninklijk Kabinet

Het derde amendement betreft artikel 35 en stelt de regeling voor van conflicten waarin regeringsleden verwikkeld zijn, binnen een periode van maximaal 30 dagen na de datum van benoeming van de regering.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team