Zoeken

Abdelilah Benkirane waarschuwt Aziz Akhannouch

20 april 2023 - 11:00 - Marokko

©

Abdelilah Benkirane, secretaris-generaal van de Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (PJD), heeft de regering van Aziz Akhannouch gewaarschuwd voor de mogelijkheid van sociale onrust, zoals destijds door de "20 februari-beweging" werd veroorzaakt.

"Ze (de drie partijen van de coalitie) konden niet eens naar buiten treden om aan Marokkanen te vertellen dat ze geduld moeten hebben. Ze weten niet hoe ze moeten communiceren en zeggen dat de ui schaars is", zei Benkirane op een vergadering van de parlementaire PJD-fractie vrijdagavond in Rabat. De voormalige premier was zeer kritisch over de communicatie van het team van Akhannouch en zei dat hij "verschillende klachten had ontvangen van burgers die ondanks hun precaire situatie niet langer profiteren van de medische bijstand RAMED, of hun steunuitkering voor weduwen niet meer ontvangen".

Lees ook: Abdelilah Benkirane valt Abdellatif Ouahbi aan over hervorming Moudawana

Abdelilah Benkirane vreest dat er aan dit tempo een remake op handen is van de "20 februari-beweging", een protestbeweging die op 20 februari 2011 in Marokko ontstond, na een golf van protesten en revoluties in andere landen in de MENA-regio, die bekend staan als de "Arabische Lente".

Lees ook: Abdelilah Benkirane haalt uit naar Nasser Bourita door Israël

"De 20 februari-beweging kan terugkomen. De regering heeft zich niet aan haar beloften gehouden. Niet alles kan toegeschreven worden aan de oorlog in Oekraïne. Het bestuur van de regering heeft verschillende tekortkomingen," aldus Benkirane, geciteerd door Goud. Volgens hem ontbreekt het aan "vertrouwen en samenhang" tussen de verschillende onderdelen van de regering.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team