Zoeken

Marokko ontvangt voor het eerst Janssen-vaccin

25 juli 2021 - 19:40 - Marokko

©

Nadat Marokko op vrijdag 2 miljoen doses Sinopharm-vaccin heeft ontvangen, werden er zaterdagavond 300.000 doses Janssen-vaccin van Johnson & Johnson verwacht in het kader van het Covax-programma.

Het vaccin van Janssen heeft volgens de verklaring van het ministerie van Gezondheid de bijzonderheid dat het in één enkele dosis kan worden ingeënt, in tegenstelling tot andere in omloop zijnde vaccins, waarvoor twee doses nodig zijn.

Lees ook: Coronavaccins hebben Marokko al ruim 3,7 miljard dirham gekost

Er zullen dus 300.000 doses aan het koninkrijk worden geleverd in het kader van het Covax-programma, een internationaal initiatief dat onder leiding van de WHO wordt uitgevoerd en dat tot doel heeft om op een snelle en schappelijke manier, coronavaccins te verstrekken aan bijna 200 landen.

Wat de doeltreffendheid betreft, verklaarde Johnson & Johnson dat zijn vaccin voor 66% doeltreffend is: de resultaten van klinische proeven van fase 3 wijzen op een doeltreffendheid tussen 57% en 72%, afhankelijk van de regio, om matige en ernstige vormen van het virus te voorkomen, 28 dagen na de vaccinatie.

Het Amerikaanse laboratorium garandeert met name een betrouwbare bescherming van 85% tegen ernstige vormen van het virus en een "volledige bescherming tegen ziekenhuisopname en overlijden als gevolg van Covid-19".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team